Nyernek-e az angolok, ha nem isznak?

2010.11.17. 11:50

Anglia v Franciaország, 21.00, Wembley – H: 2.25 D: 3.20 V: 3.25

Igazi presztízsmeccs is lehet, bár Fabio Capello próbálkozni fog, az elmúlt tíz évben nem verte Anglia a franciákat.

Fabio Capellónak volt néhány hosszú távon idézhető kijelentése a meccs előtt, több közt: ne igyanak annyit az angol futballisták, és figyeljenek jobban magánéletükre.

Nyilatkozatának különös apropója, hogy Andy Carrollt is meghívta a keretbe, és a Newcastle csatára nem sportszerű életviteléről híres, pedig még csak 21 éves. Csapattársa barátnőjével is volt viszonya, az alkoholt sem veti meg.

"Nem hiszem, hogy élsportoló lehet valaki úgy, hogy az illető minden mérkőzés után leissza magát" - mondta Capello, és elképzelhető, kifakadását az szülte, hogy érezte a másnaposságot valamelyik játékosán.

Az angol keretnek mégsem Carroll a legnagyobb meglepetése, hanem Jay Boithroyd, aki a másodosztályt vezető Cardiff csatára. Előbbit biztosan beveti az olasz szakvezetőt, utóbbit nem biztos.

Anglia Montenegrót nem tudta verni az októberi Eb-selejtezőn, gólt sem lőttek a legújabb jugoszláv utódállam csapatának.

Nem kizárt, hogy most sem lesz gólgazdag meccs, Magyarország ellen is elég unalmas volt az első 45 perc, gól sem volt. 2,5-szeres pénzt hoz, ha most sem lesz találat az első félidőben. Ha 90 perc alatt sincs gól, nyolcszoros a nyeremény. Ha öt gól is lesz, máris tízszeres a kifizetés.

Carroll bármikori gólja több mint háromszoros pénzt ér, alig fizet kevesebbet, mint Steven Gerrard. A bűvös hármas határon belül csak Peter Crouch van.

Portugália visszavághat a spanyoloknak a vb-n elszenvedett vereségért, Cristiano Ronaldo góljával kevesebbet lehet keresni, mint Torresével.

A svéd-német csak névben rangadó, Ibrahmovic nélkül nem lesz annyira izgalmas a meccs. Sokat elárul a felkészülési jellegről, hogy Helmes valamint Hyses gólja mellett a legkisebb az odds.