Új bajnok a K1-ben, a régit kivégezték

2010.12.11. 17:13 Módosítva: 2010.12.11. 20:20
A látványos elődöntő után Peter Aerts nagyon fáradtan állt ki a K-1 világbajnokság döntőjére, Alistair Overeem ütéssorozata után a földre került, a fiatalabb holland már az első menetben világbajnok lett.

Egy perc sem kellett, hogy a K-1 világbajnokság döntőjében a holland Alistair Overeem már az első menetben technikai KO-val legyőzze honfitársát, a veterán Peter Aerts-t, akinek esélyt sem adott.

A 40 éves, korábban háromszoros világbajnok Aerts az elődöntőben óriási küzdelemben, felszakadt szemhéjjal győzött a 2009-es világbajnok, 213 centis, 133 kilós Semmy Schilt ellen, a látványos meccs azonban sokat kivett belőle. (Schilt ötödször akart nyerni, de nem tudott, pedig elég elbizakodottan várta a tokiói nyolcas döntőt.)

Overeem sokkal lendületesebben kezdett, Aerts néhány rúgással ugyan próbálta távol tartani magától, azonban a mozgásán látszott, hogy fáradt és az előző meccsen szerzett szemsérülése is hátráltatta, már az első másodpercekben bekapott több ütést.

Overeem végül ötven másodperc elteltével ütéssorozatával beszorította Aerts-et az egyik sarokba, az idősebb K-1-es a földön találta magát, jelezte, hogy nem tudja folytatni, a mérkőzésvezető pedig beszüntette a meccset.

Overeem először nyerte meg a világbajnokságot, Tyrone Spongon még csak egyhangú pontozással tudott túllépni, azonban Gokhan Sakit és végül Aerts-t is technikai KO-val győzte le.