Szalai Ádámot Raúl elé teszik

2010.12.12. 13:06

Mainz v Schalke, 17.30 -- H: 2.50 D: 3.30 V: 2.75

Győzelmével visszaveszi a második helyet a Mainz, a Schalke vereséggel marad a 15. A Mainz háromszor már kikapott hazai pályán, most mégse valószínű, hogy pont nélkül marad.

A még mindig csak 15. helyen álló Schalkénál már úgy látszott, hogy a Lyon november végi legyőzése után beindulnak a bajnokságban is, erre kaptak egy sima ötöst a Kaiserslauternnél.

Most a hétközi BL-fordulóban a Benficát verte idegenben Felix Magath csapata - előtte rangadón verte a Bayernt -, de egyáltalán nem biztos, hogy most jön el a pillanat, amikor a bajnokságban is nyer.

A Mainz 15 forduló alatt egyetlen döntetlent sem játszott, ez már egy olyan sorozat, amelyik megszakadására érdemes tenni, mert nem valószínű, hogy egy félszezont döntetlen nélkül le lehet játszani.

Igen érdekes, hogy Szalai Ádám góljára kevesebb pénzt adnak a fogadóirodák, mint a spanyol Raúléra. Szalai ugyanis még csak három gólt lőtt a szezonban, a Realtól érkezett csatár ellenben hatot. A magyar csatár gólja háromszoros pénzt hoz, Raúlé 3,4-szerest.

Pár statisztikai adatot meg is néztük, ezt a két oddsot értékelendő, bár nem azonos poszton játszik a két csatár. (A holland Huntelaar klasszikus center, az ő gólja 2,6-szoros pénzt hoz, tehát gyengébben fizet, mint Szalaié.)

Raúl 366 átadásának 78 százaléka sikeres volt, hét fejpárbajt nyert, és csak egyet veszített. A földön viszont minden másodikat elveszítette.

Szalai 228 átadásából 68 százalék volt pontos, lényegesen több fejpárbajra kényszerítették, huszonötöt nyert meg, de ez is csak 36 százalék. Raúlt ellenben mindössze nyolcszor állították meg szabálytalanul, ez a szám 35 Szalainál.

A számok jól mutatják, Szalai előretolt pozícióban van, ütik-vágják a védők, míg Raúl hátrább indul.

Ha nincs gól a félidőben, 2,62-es az odds. Legutóbb ebben a felállásban nem volt az egész meccsen gól, ennek most tízszeres. Ha félidei döntetlen után vívja ki a Mainz a győzelmet, hatszoros a jutalom.