Hosszú Katinka kezdi a sort Dubajban

2010.12.14. 12:25

Közép-európai idő szerint szerda reggel 7 órakor a 200 m férfi gyors előfutamaival kezdődik Dubajban az úszók idei záróviadala, a 10. rövidpályás világbajnokság, amelyen kilenc magyar próbál szerencsét. Közülük Hosszú Katinka úszik először: a világbajnoknő 200 m pillangón mutatkozik be, a 16:30-tól kezdődő délutáni-esti programban már éremért úszhat.

A délelőtti selejtezőkben a négy magyar férfiversenyzőből hárman indulnak: a hosszabbik távon vb- és Eb-aranyérmes Gyurta Dánielt 100 m mellen, a vegyesen Cseh László pedig 100 m pillangón, s ugyanebben a számban az Eindhovenben 400 m vegyesen Európa-bajnok Verrasztó Dávid is.

A nyitónapon Jakabos Zsuzsanna is rajthoz áll, a fő számának számító 400 m vegyesen. Már szerdán bemutatkozik a normálmedencés, Eb-győztes 4x200 méteres gyorsváltónk is, vagyis Hosszú mellett Dara Eszter, az egyéniben november végén két Eb-aranyat gyűjtött Verrasztó Evelyn, valamint Mutina Ágnes. Egyedül Mutina Ágnes betegsége adhat okot némi aggodalomra.

Dubajba indulás előtt napokon át influenzával küszködő Mutina nem jön teljesen rendbe a rajtra. Kiss László szövetségi kapitány és az edző, Verrasztó Zoltán még nem döntötte el, mely számokat mondják le, ám nagyon valószínű, hogy 400 m gyorson nincs értelme indítani a legyengült versenyzőt. Hosszú Katinka csak kedd este hétkor érkezett Los Angelesből. A vb-n amúgy a nevezések alapján mamutmezőny jött össze, 148 országból 770 úszó indul.