Pikáns fotói miatt hazautazik a bronzérmes

2010.02.20. 02:14
A tervezettnél korábban hazautazik a vancouveri téli olimpiáról a hódeszkások férfi félcső számában bronzérmes amerikai Scott Lago, miután pénteken pikáns fotók jelentek meg róla az interneten.

A képeken - amelyek egy buliban készültek - a 22 éves versenyző az érmével pózol, illetlen stílusban.

Az egyiken egy nő térdel előtte, szájában a medállal, közel Lago intim testrészéhez, a versenyző pedig nevet és a hasán felhúzza az amerikai csapat egyentrikóját. Egy másikon a sportoló harapásra kínálja az érmet a nőnek.

A képek az utcán készültek, feltehetően valamikor a verseny utáni órákban. A felvételeket a splashnewsonline.com készítette, majd a tmz.com közölte és ezután tört ki a botrány.

Ezzel a hódeszkásnak biztosan ugrott egy tervezett programja: a verseny utáni sajtótájékoztatón még azzal viccelődött, hogy szeretné meglátogatni Obama elnököt. A győztes amerikai klasszis, Shaun White dobta be az ötletet, hogy szívesen vezetne első útja a Fehér Házba. Lago pedig replikázott: "Csapj le ránk, Obama, ha ott vagy!"

Lago bocsánatot kért viselkedéséért hazája olimpiai bizottságától (USOC), illetve sportági szövetségétől, és önként hazautazott.

A 2006-os torinói játékokon történt több kínos eset után az USOC ezúttal külön megkérte versenyzőit, hogy viselkedjenek megfelelően.

Négy éve a síakrobata Jeret Petersont egy verekedés után hazaküldték Olaszországból.