A NOB eddig elégedett

2010.02.21. 05:28 Módosítva: 2010.02.21. 05:28

A grúz szánkós tragikus halálesete ellenére a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) féltávnál elégedett a vancouveri téli olimpiával.

„Nagyon elégedettek lehetünk, minden rendben zajlik. A versenyek fantasztikusak, a pályák és versenyhelyszínek kiválóak, illetve az olimpikonok kiszolgálása is magas színvonalú” - mondta szombaton Gilbert Felli, a NOB igazgatója.

A megnyitó előtt edzésen szenvedett halálos balesetet a szánkós Nodar Kumaritasvili, a Cypress-hegységben az alpesi sí pályákon hóhiánnyal küzdöttek a szervezők, akik odaszállított hóval igyekeztek megmenteni az eredetileg tervezett menetrendet, továbbá a jég minőségével és a gyorskorcsolya esetében az órával is akadtak gondok.

Felli szerint a kezdeti problémákat sikerült megoldani. Kiemelte a szervezők gyors ügyintézését, a felmerülő problémák nagy részét 24 órán belül megoldják.

„Nyolc nap után elégedettek vagyunk, noha tudjuk, még nyolc nap hátra van. De nincs okunk azt feltételezni, hogy ez a nyolc nap ne hasonlóan folytatódjon, mint amilyenek az eddigiek voltak”.