Eddig jól teljesít a Hoffmann-Zavozin páros

2010.02.22. 10:33 Módosítva: 2010.02.22. 10:33

Elégedett eddigi produkciójával a Hoffmann Nóra, Zavozin Makszim jégtánckettős, amely összesítésben a 23 páros közül a 14. helyen áll.

Hoffmannék a magyar idő szerint vasárnap hajnali original program után - amelyben csárdást táncoltak - visszacsúsztak egyet, de a 10. és a 16. helyezett között minimálisak a különbségek, így egy tökéletesen kivitelezett kűr után előrébb léphetnek.

„Nagyon jó volt a hangulat, rendkívül sok magyar néző volt kint, így én már a jégre lépés előtt majdnem elsírtam magam a meghatottságtól - nyilatkozta Hoffmann a Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának. - Sikerült élveznünk a korcsolyázás minden pillanatát, elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel.”

A 24 éves jégtáncos hozzátette: a csárdáshoz új ruhát és programot készíttettek, és a produkciót is úgy igyekeztek előadni, hogy az méltó legyen a magyar nemzethez.

„Ahhoz képest, hogy az Európa-bajnokságon épphogy tizedikek lettünk, itt pedig a 13. helyről indultunk neki az original programnak, azt kell mondanom, már az nagy dolog lesz, ha megtartjuk ezt a helyezést, ugyanis egy olimpiát és egy Eb-t össze sem lehet hasonlítani - mondta Hoffmann. - Most az a lényeg, hogy ott maradtunk a 11. és a 15. hely között a kűrre, így egy csoportban vagyunk a közvetlen riválisainkkal, és még semmi sem dőlt el.”

A négy évvel ezelőtti, torinói játékokon Elek Attilával 17. helyen zárt korcsolyázó azt is elmondta, reméli, hogy nem pontozzák le őket úgy, mint a januári, tallinni Európa-bajnokságon.

„Nekünk mindenesetre már most az a célunk, hogy jövőre lekorcsolyázzuk a jelenlegi közvetlen ellenfeleinket, és fel se vetődjön, hogy továbbra is a középmezőnyhöz tartozunk."