Elégedetlenek magukkal a magyar sífutók

2010.02.16. 11:21 Módosítva: 2010.02.16. 11:21

Viczián Vera saját bevallása szerint elfutotta magát a vancouveri téli olimpia hétfői versenynapján, a sífutók 10 km-es szabadstílusú versenyében, míg Tagscherer Zoltán úgy érzi, nem sikerült megfelelően teljesítenie a férfiak 15 km-es számában.

Az olimpiai debütálásán 75. helyezett kétgyermekes anyuka, a legtöbb síelőhöz képest jóval kevesebb edzésre van lehetősége.

Viczián Vera a 10 kilométeres sífutás számában elesik
Viczián Vera a 10 kilométeres sífutás számában elesik

„Saját riválisaimmal, a kis országok sportolóival együtt többet kaptunk az élversenyzőktől, mint amennyit szoktunk, de ez talán a tétnek is köszönhető - nyilatkozta a célba érkezést követően Viczián a Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának. - Azt hiszem, kicsit elfutottam magam, és a második körben már nem tudtam azt hozni, amit szerettem volna. A teljesítményemet közepesre értékelem, lehetett volna jobb is.”

Tagscherer a férfiak versenyében 81-dikként ért célba, de - amint mondta - a szokásosnál nagyobb lemaradással.

„A verseny nem ment, ezt el kell ismernem - értékelt a Vasas SC 33 éves sífutója. - A hajrám látványos volt. Sajnos az elmúlt napok esőzései miatt nagyon mély lett a pálya, és ez a gyengébbeket sújtja elsősorban, mi ugyanis hamarabb és jobban elfáradunk, mint az élmezőny tagjai.

A stadionban van egy befutó sáv és egy átfutó sáv, nem figyeltem eléggé, és két-három métert a befutó sávban tettem meg a második kör előtt, de aztán észrevettem és visszajöttem, majd átmentem a másikba. A szabályok szerint tilos a pályán szembe menni, de bízom abban, hogy emiatt nem büntetnek meg” - idézte fel a történteket.

Majdnem nyolc percet kaptam az első helyezettől, általában hatot szoktam. Sprintben még rajthoz állok, de nem várok nagy eredményt, mert klasszikus stílusban írták ki, ami nekem nem fekszik.” - zárta értékelését a harmadik olimpiáján szereplő sífutó.