Francia arany 10 km-es férfi biatlonban

2010.02.14. 21:42

Az olimpia első férfi sílövőszámát meglepetésre az eddig összesen egy Vk-versenyen győztes francia Vincent Jay nyerte a norvég Emil Hegle Svensen és a horvát Jakov Fak előtt. A francia lövőhiba nélkül, 24:07.8 alatt ért célba, az egy hibát vétő Svensen kereken 24:20-at futott, a hibátlanul lövő horvát 1.8 másodperccel maradt el tőle.

000T TRDV643562

A norvég Ole Einar Björndalen (5 arany-, 2 ezüst-, 2 bronzérem) csak a 17. helyen végzett, Tagscherer Imre a 88 fős mezőnyben a 80. lett. Az időjárás nem kedvezett a sílövőknek: előbb az eső zuhogott, aztán havas esőre váltott, majd a végére a nap is kisütött.

Tagscherer a fekvő és az álló testhelyzetben is két-két lövést hibázott, így úszott el a jobb - 70 vagy akár 60 környéki - helyezés: a 80. hely azt jelenti, hogy a ranglistás helyezések alapján a mögötte lévő három indulóhoz képest további öt, nála jobb helyen álló biatlonost is megelőzött.

"A mai fél óra alatt mindent kaptunk, ami elképzelhető, volt napsütés, eső, hózivatar: erre nem lehetett rákészülni, hiszen ötpercenként változott az idő. Ez még a nagy nemzetek képviselőit is rendkívül nehéz feladat elé állítja, nemhogy minket, kicsiket. Igazából, amikor beértem a célba, rosszabb eredményre gondoltam, mivel nem ment annyira a futás és a lövés sem, ám végül kiderült, jobb helyen végeztem, mint amire számítottam. Számomra nagyon nagy siker, hogy nyolcan is mögöttem végeztek, de a legnagyobb dicsőség, hogy itt vagyok, képviselhetem Magyarországot."