Majdic 22 év alatt még nem szenvedett ennyit

2010.02.18. 11:03

A sérülten is bronzérmet kicsikaró szlovén sífutó, Petra Majdic lett a szerda hőse.

A 30 éves versenyző a női sprint előtti bemelegítés során egy kanyarban kisodródott, és egy több méter mély árokba zuhant. A szervezők megengedték neki, hogy a selejtezőben ne a neki sorsolt harmadik helyről, hanem utolsóként induljon, és végül - a láthatóan igen komoly fájdalmak ellenére - a fináléba verekedte magát, majd ott harmadikként ért célba.

000T TRDV651300

„Először egy fának ütköztem, aztán egy pocsolyában találtam magam - idézte fel a balesetet. - A lécem és a cipőm tönkrement, a hátam és az oldalam pedig pokolian sajgott. Az orvosok megállapították, hogy nem tört el semmim, így összeszorítottam a fogam és folytattam.”

A célba érés után Majdic többször is elájult, a dobogóra csak segítséggel tudott fellépni, majd a sajtótájékoztatón is kíntól eltorzult arccal nyilatkozott.

„Ez a bronzérem olyan értékes, mintha gyémánttal díszített arany lenne. Az élsportban töltött 22 évem alatt még nem szenvedtem ennyit” – összegzett a rajt előtt a fő favoritok között emlegetett sportoló, aki hazája első olimpiai érmét szerezte meg sífutásban.