Meglepetés női sífutásban

2010.02.22. 22:45

A végig vezető svéd kettőst az utolsó körben megelőzte és olimpiai bajnok lett Németország a női sprintváltó hétfői döntőjében. A meglepetésre győztes Evi Sachenbacher-Stehle, Claudia Nystad német páros mögött a nagy esélyes svéd Charlotte Kalla, Anna Haag duó lett az ezüstérmes, míg a bronzot az orosz Irina Hazova, Natalija Koroszteleva szerezte meg.

A svédek az utolsó körig vezettek, Kalla olyan elképesztő tempót diktált, amely tarthatatlannak tűnt. Első futása alkalmával még öten is tartották vele a lépést. Amikor másodszor került rá a sor, akkor már csak Sachenbacher maradt a nyomában, de amikor ismét Haag került sorra, az olaszok és az oroszok felértek a vezető bolyra.

Kalla utolsó, harmadik futásakor sokáig - ha fogcsikorgatva is, de - mindenkinek sikerült tartania a lépést, a stadionba érve viszont az olasz váltó tagja elmerevedett, így tulajdonképpen az utolsó emberek indulásakor három csapatnak maradt esélye a győzelemre. Haag szintén erős iramot diktált, de Claudia Nystad a nyomában maradt, és az már várható volt, hogy a sprintben a német versenyző lesz a gyorsabb.