Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
3 °C
8 °C

Pechstein nem indulhat

2010.02.19. 05:22 Módosítva: 2010.02.19. 05:22

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította Claudia Pechstein fellebbezését, így a doppingvétség miatt kétéves eltiltását töltő német gyorskorcsolyázó nem indulhat a téli olimpián.

Az ötszörös olimpiai, hatszoros világbajnok némettt a sportág nemzetközi szövetsége (ISU) kétéves eltiltással sújtotta tavaly nyáron, mert vörösvértest-állománya kiugróan magas értéket mutatott több korábbi tesztelésen. Az ISU döntését a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) november 25-én helybenhagyta, Pechstein azonban a svájci szövetségi bíróságnál fellebbezett. Ott első lépésben, decemberben csak arról döntöttek, hogy a sportoló megkísérelheti kiharcolni a játékokon való részvételi jogot.

A 37 éves Pechstein decemberben részt vett a Salt Lake City-ben rendezett Világkupán, de 3000 méteren elért 13. helyével nem sikerült az előírt szintet teljesítenie. Januárban aztán megszületett a svájci szervezet végleges ítélete, amelyben helybenhagyták a németre kirótt szankciót.

A gyorskorcsolyázó mindvégig azzal érvelt, hogy az ő esetében nem különleges a vörösvértest-állomány jelentős ingadozása, illetve eljárási szabálytalanságokra is hivatkozott védekezésében.