Pontszerzésért küzd a női rövidpályás váltó

2010.02.24. 10:16

Pontszerzésért száll harcba a magyar női rövidpályás gyorskorcsolya váltó a vancouveri téli olimpia szerdai – közép-európai idő szerint csütörtök reggelig tartó - versenynapján, hat számban osztanak érmet.

A Huszár Erika, Heidum Bernadett, Darázs Rózsa, Keszler Andrea összeállítású csapat a február 13-i, első teljes versenynapon elődöntős futamában negyedik lett, így a B döntőbe került, melyben az 5-8. helyek találnak gazdára. Az ellenfelek az olaszok, a hollandok és a japánok lesznek. Egyéniben Huszár és Heidum az 1000 méteres selejtezőkben is rajthoz áll, Knoch Viktor és Darázs Péter pedig a férfiak 500 méteres selejtezőiben érdekelt.

A női alpesi sízők között ezen a versenynapon óriás-műlesiklásban hirdetnek győztest, a rajtlistán mindkét magyar, Berecz Anna és Döme Zsófia is szerepel.

A női gyorskorcsolyázók 5000 méteres számában szintén bajnokot avatnak szerdán, és a női kettesbobosok küzdelmei is lezárulnak a harmadik és a negyedik futammal. Sífutásban a férfiak 4x10 km-es szabadstílusú váltóversenyét rendezik meg, a női síakrobaták pedig ugrásban döntik el a helyezéseket.

A férfi jégkorongozók már a negyeddöntőnél tartanak - Egyesült Államok-Svájc, Oroszország-Kanada, Finnország-Csehország és Svédország-Szlovákia mérkőzésekre kerül sor -, a férfi curlingeseknél pedig Svédország és Nagy-Britannia rájátszásban küzd az elődöntőbe jutásért.