A Green Bay Packersé a Super Bowl

2011.02.07. 05:30
A negyedik Super Bowl-győzelmét érte el a Green Bay Packers, miután egy nagyon jó mérkőzésen 31:25-re győztek a sok labdaeladással játszó Pittsburgh Steelers ellen. Christina Aguilera elrontotta a himnuszt, a Black Eyed Peas unalmas volt a 45. Super Bowlon Dallasban, ahol nézőcsúcs született. Vince Lombardi visszatért Green Baybe!

A foci-vb meccseit egy polippal tippeltették meg, a Super Bowlt egy Fritz nevű angol bulldoggal, aki szerint a Packers nyer majd. És igaza lett.

A meccs előtt derült ki, hogy az AP szavazásán Tom Bradyt választották a szezon legértékesebb játékosának. Pedig a Dallasban minden idők legtöbb nézője (105 ezer) előtt megrendezett Super Bowlon nem is volt a pályán, mert csapata, a New England Patriots már régen kiesett.

A Super Bowlt az énekesnő, Christina Aguilera rosszul kezdte, mert elrontotta a himnuszt, a Green Bay Packers viszont jól. Aaron Rodgers második drive-jában könnyedén vezette végig a támadócsapatot, az év védőjével, Troy Polamaluval és a legjobb védőegységével felálló Steelers egyáltalán nem volt képes ellenállni. Rodgers 29 yardos passzát Nelson kapta el.

000 GYI0063337975

A sokáig erőtlen Steelers gyorsan egy nagy játékot szeretett volna válaszul, hogy minenkinek megjöjjön a pályán, a pálya szélén, a lelátón és a tévék előtt is a kedve a meccshez, de sajnos Big Ben Roethlisberger rövidet dobott. A packersös Collins elkapta a labdát és egy 37 yardos futással visszahordta azt egy touchdownra. Az elemzőknek ekkor és később is igazuk volt: a mérkőzést a támadósorok közötti különbség dönti el. A Steelers irányítója az első féliőben másodszor is eladta a labdát, amit a Green Bay könyörtelen gyorsasággal pontokra váltott: Rodgers 21 yardos passzt adott Jenningsnek.

000 GYI0063338031

Az első félidőben egy mezőnygólt tudott sokáig csak a Steelers a meccshez hozzátenni, de az utolsó két percben egy nagyon szép támadást vezettek több nagy játékkal: a sorozat végén Ward óriási vetődéssel kapta el irányítója passzát.

A Super Bowlok történetében eddig a Redskinsnek (Super Bowl XXII), a Giantsnek (Super Bowl XXV)  és a Saintsnek (Super Bowl XLIV) sikerült hétpontos vagy nagyobb hátrányból felállnia, és megnyerni a döntőt. Tízpontosnál nagyobb hátrányból viszont még senki nem nyert, a Steelersnek sikerülhetett volna, ha jobban megbecsülik a labdát, és ha Rodgers nem ilyen kíméletlenül magabiztos.

A félidőben a Black Eyed Peas adott elő egy nem túl szórakoztató műsort, de megjelent Usher és Slash is.

A második félidőt a Steelers kezdte jobban. A futást a passzal jól kombinálva haladtak előre, majd Mendenhall 8 yardos futásával nagy hátrányból váratlanul tátették a meccset. Ekkor 21:17 volt az állás, és úgy nézett ki, hogy a Pittsburgh védelme megoldhatatlan feladat elé állítja a Rodgersék támadóegységét, kedvesen és bátran birkózott a két csapat egymással.

A meccs szempontjából a legjobban kezdődött a negyedik negyed, mert a Steelers jó ritmusban volt, és ők hozták a labdát. Biztonságos megoldást választva futtatni kezdték a labdát, de Mendenhall kezéből kiütötték a labdát. Néhány gyors játékkal újabb touchdownt ért el a Green Bay: Rodgers adott egy újabb, 8 yardos passzt Jenningsnek.

000 GYI0063339390

A 28:17-es eredmény után nem esett össze a Ben Roethlisberger vezette Steelers, egy 25 yardos átadással megint gyorsan felzárkóztak. A könnyed egypontos rúgás helyett kétpontos akciót választottak extrának, és cselesen megoldották. A snap után jobbra tolódott a támadófal, Big Ben balra kezdett futni, és amikor kilépett rá a védő, továbbpasszolta Ranle El-nek. 28:25.

000 GYI0063338516

A mérkőzés végén megint jól haladt a Green Bay, de csak 3 pontot érő mezőnygólra futotta, így a 31:25-ös előnyük azt jelentette, hogy az utolsó két percben egy touchdownnal fordíthatott volna a Steelers. De ez nem történt meg, így a Green Bay Packers legendás edzőjéről, Vince Lombardiról elnevezett trófea visszatért a Packershöz.

A mérkőzés legjobbjának a Green Bay Packers irányítóját, Aaron Rodgerst választották, aki 3 TD-passzt adott, passzolt 304 yardot és 39 passzából 24 sikeres volt (passzmutatója: 111,5).

000 GYI0063339738