Csongor
0 °C
9 °C

Balogh Gábor a sportiskolai és akadémiai rendszer mellett

2011.02.17. 10:20

Balogh Gábor, a miniszterelnök sportügyekért felelős tanácsadója a sportiskolai-sportakadémiai rendszer kidolgozásának és az egyesületi finanszírozás átalakításának érdekében munkacsoport összehívását kezdeményezte.

A világbajnok, olimpiai ezüstérmes korábbi öttusázó a Magyar Olimpiai Bizottság, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sport államtitkárságának és a Nemzeti Sport Intézet munkatársait hívta meg a munkacsoportba, melynek tevékenysége a tervek szerint májusban a Parlament elé kerülő sporttörvény szabályozási folyamatához szervesen kapcsolódik majd.

„A megbeszélések célja egyfelől egy egységes, a magyar utánpótlás-nevelés és tehetséggondozás érdekeit szolgáló egyesületi sportiskolai, valamint egy arra épülő sportakadémiai rendszer alapelveinek lefektetése és a részletszabályok kimunkálása" - áll a miniszterelnökség csütörtöki közleményében. - Eközben a tervek szerint megalkotják az egyesületekben működő, kiemelt szakmai munkát végző műhelyek átlátható és az eredményességet szolgáló finanszírozási rendszerét is.”