Márciusban lesz az első Magyar Nemzeti Futsal Kupa

2011.02.25. 16:31

Az első Magyar Nemzeti Futsal Kupát március 15-én a nyíradonyi sportcsarnokban rendezik - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Borsche Gábor, az eseményt az Újszegedi TC-vel közösen szervezője Újpest Futsal Club elnöke.

„Teljes mértékben civil kezdeményezésről van szó - mondta a sportvezető. - Annak szeretnénk megteremteni a lehetőségét, hogy a határon innen és azon túl élő magyar sportolók együtt emlékezhessenek és közösen szerezhessenek örömet a futsal szerelmeseinek. A március 15-i torna remek alkalom arra, hogy kifejezzük nemzeti összetartozásunkat.”

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az eseményt a 2002-ben épült, 1200 néző befogadására alkalmas nyíradonyi sportcsarnokban bonyolítják le, melyet Borsche elmondása szerint a helyi önkormányzat jelképes összegért adott bérbe. A klubelnök hozzátette, nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy később határon túli helyszíneken kerüljön sor a kupára, de a folytatásról és annak részleteiről csak az első rendezvény után döntenek. Az viszont biztos - amint ezt leszögezte - hogy minden évben március 15-én lesz az esemény.

Az idei tornán - melynek fővédnöke Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes - a tervek szerint négy hazai és négy határon túli együttes lép pályára. A magyar élvonalat a kétszeres bajnok MVFC Berettyóújfalu, a hazai Nyíradonyi Huszárok, valamint az Újpest képviseli, kiegészülve a másik rendezővel, a jelenleg másodosztályú Újszegedi TC-vel. A határon túlról a román Sepsiszentgyörgy, a kárpátaljai Beregszászi Rákóczi, a Révkomárom és egy negyedik, vajdasági együttes érkezik, utóbbival jelenleg is egyeztetnek a rendezők, beugróként pedig a Kassa csatlakozhat a mezőnyhöz.

Az I. Magyar Nemzeti Futsal Kupán két négyes csoportba kapnak besorolást a csapatok, két hazai és két határon túli együttes alkotja majd a csoportokat. A csoportkör után a továbbjutók kieséses rendszerben mérik össze erejüket.