Égő korláton csúsztak a snowboardosok

2011.03.10. 14:21
A 11 legjobb magyar snowboardos és freesíelő látogatott el szombaton a váci Duna-partra, hogy korláton csúszva slide jammeljenek. Egy négyfős osztrák csapattól lett nemzetközi a verseny.

A Freedom Sportegyesület egy 7.5 méteres csúszókorlátból és a korláthoz tartozó indítórámpából álló pályát épített, amit 15-20 köbméter - az újpesti jégpályától kapott - hóval fedtek be. Az építés kora délelőtt kezdődött, a felállításban a versenyzők is segítettek.

Miután összeállt a pálya, kezdődött a gyakorlás, az építésben is lelkes osztrákok voltak a legelszántabbak. A versenyzők szerint a pálya rendkívül jó lett, így hamar egyre látványosabb trükkökkel dobálóztak.

A csalóka, tavaszias téli idő több szempontból is visszaütött. Hiába volt napsütés, a nézők érdeklődését az egyre hidegebb idő miatt - a promótermékek osztogatásán kívül - a versenyzők nehezen tudták fenntartani. Másrészt pont annyira volt meleg, hogy a hó megolvadjon, így akik csúsztak, egy-egy trükk után latyakos-sáros vízbe csattantak.

Sötétedés után a nap fénypontjaként a szervezők egy nagyon látványos elemet vetettek be: benzinnel öntötték le a korlátot, majd begyújtották. Ez a nézők és a versenyzők fantáziáját is beindította, egész sokan gyűltek össze a végére, hogy megnézzék a lángoló korlátra pakolt trükköket.

A snowboardosoknál a nemzetközi rendezvényeken is egyre jobb Takács Balázs, a freesíelőknél pedig a szlovák-magyar származású Trso Lukas nyert.

Sokat dobott a hangulaton egy részeg osztrák snowboardos, aki mámorában kifejtette, mennyire jól érzi magát nálunk, és hogy ki nem állhatja a versenyeket. Egész napos magánszámában mezitláb mászkált, sárban fetrengett, sőt, még barátaiba is belekötött – amin a nézők nagyon jól szórakoztak.