Ifj. Tóth átalakított Peugeot-val indul

2011.03.23. 12:16

Ifj. Tóth János kemény küzdelemre számít a jövő hét végén kezdődő rali-ob-n. A hétszeres abszolút bajnok pilóta Peugeot-ja alapos átalakításon esett át.

„Mind a hat bajnoki futamon indulok, már alig várom az egri rajtot - mondta az MTI-nek ifj. Tóth a szerdai sajtótájékoztatóján. - Azért gondolom, hogy nagy harc lesz, mert a Super 2000-es versenyautók, amelyek közül négy is felvonul az ob-n, nagyon erősek és ráadásul a Mitsubishik is pokoli jók.”

A pilóta elmondta, hogy a Peugeot 207 Super 2000-es alapos átalakításon esett át: többek között a motor jóval erősebb lett, és a futóművet, valamint a súlypontelosztását is átdolgozták. A végsebessége meghaladja a 170 km/órát, és a kanyarokban Tóth szerint elképesztő manőverekre képes.

„Úgy gondolom, hallatlanul izgalmas bajnokság lesz, benne a nagyszerű szeptemberi pécsi IRC-futammal, amely egy mini-világbajnokságnak is beillik” - mondta ifj. Tóth.

Az ob nyitóversenyén, az Eger-ralin jövő szombaton és vasárnap 11 gyorsasági szakaszt bonyolítanak le, melyeknek 163,2 km az össztávja, a viadal teljes hossza pedig 449,90 km lesz.