Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Kilencedik a magyar csapat a női tőr Világkupán

2011.03.27. 16:35

Kilencedik helyen végzett a magyar csapat vasárnap a női tőrözők budapesti Világkupa-versenyén.

Mohamed Aida, Varga Gabriella, Kreiss Fanny, Varga Katalin összeállítású válogatott nyolcaddöntős összecsapásán rosszul kezdett a franciák ellen, három asszó alatt tetemes hátrányba került, innen pedig már nem volt visszaút.

A vereség következtében a folytatásban a legjobb esetben is csak a kilencedik helyet harcolhatta ki, ehhez azonban mindhárom további összecsapását meg kellett nyernie. Az első, Puerto Rico elleni győzelem simán összejött, a második viszont, a britekkel szemben - héttusos hátrány ledolgozása után - csak hosszabbításban, míg a japánok ellenében megint magabiztosak voltak a magyarok.

Győzött az olasz együttes, mellette a dobogóra még az orosz és a dél-koreai négyes állhatott fel.

Az Angyalföldi Sportközpontban rendezett versenyen 17 válogatott indult. A szombaton véget ért egyéni küzdelmekben a legjobb magyar, Mohamed Aida 13. lett.

Eredmények:
a 16 között:
Franciaország-Magyarország 45-33
a 9-16. helyért:
Magyarország-Puerto Rico 45-17
a 9-12. helyért:
Magyarország - Nagy-Britannia 35-34
a 9. helyért:
Magyarország-Japán 35-27
a negyeddöntőben:
Olaszország-Kína 45-34
Lengyelország-Ukrajna 45-38
Koreai Köztársaság-Németország 45-35
Oroszország-Franciaország 45-42
az elődöntőben:
Olaszország-Lengyelország 43-41
Oroszország-Koreai Köztársaság 30-29
a 3. helyért:
Koreai Köztársaság-Lengyelország 36-34
a döntőben:
Olaszország-Oroszország 45-36
A végeredmény: 1. Olaszország (Valentina Vezzali, Elisa Di Francisca, Ilaria Salvatori, Arianna Errigo), 2. Oroszország (Inna Deriglazova, Jevgenyija Lamonova, Ajda Sanyajeva, Larissza Korobejnyikova), 3. Koreai Köztársaság (Nam Hjun Hi, Jeon Hi Szuk, Li Han Na, Oh Ha Na), ... 9. Magyarország (Mohamed Aida, Varga Gabriella, Varga Katalin, Kreiss Fanny)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek