Magyar súlyemelő segítette a britek felkészülését

2011.03.30. 13:11

A 2012-es londoni olimpiára a leedsi edzőközpontban készülő brit súlyemelőcsapatnál vendégeskedett a versenyzőként olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok Márkus Erzsébet, a szombathelyi Haladás VSE edzője.

„A Brit Súlyemelő Szövetség felkérésére utaztam Leeds-be - mondta a szakember a magyar sportági szövetség (MSSZ) honlapjának. - A helyi szövetség vezetői az edzések megtekintése és gyakorlati tanácsok adása mellett egy kétórás előadásra kértek fel, melyen a teljes válogatott keret, valamint a csapat felkészítésében részt vevő edzők, továbbá a brit súlyemelő legenda, a sokszoros világbajnok, olimpiai érmes Louis Martin is részt vett. Egy hétvégét tölthettem el a kiváló körülmények között készülő, fiatal és tehetséges sportolókra épülő brit olimpiai csapattal. Kérésükre elsősorban a 2000-es olimpiára történő fizikai és mentális felkészülésemre, illetve magára a sydneyi versenyre tértem ki. Tolmácsként az előadás és az edzések alatt a brit súlyemelő válogatott magyar vezetőedzője, Fehér Tamás volt segítségemre.”

Márkus Erzsébet roppant hasznosnak ítélte a jövő évi londoni nyári játékok előtti kiruccanást: „Igaz, hogy utazásom célja a tapasztalatátadás volt, de úgy érzem, én magam is sokat tapasztaltam és tanultam e pár nap alatt, amit remélem a magyar súlyemelés érdekében fogok kamatoztatni a jövőben” - nyilatkozta a www.mssz.hu-nak a szakember.