Wöller és Ligeti sem jutott elődöntőbe a birkózó-Eb-n

2011.03.30. 18:08

A szabadfogásúak 66 kg-os kategóriájában szereplő Wöller Gergő a címvédőtől, a 120 kg-os Ligeti Dániel pedig a tavalyi ezüstérmestől kapott ki a negyeddöntőben a dortmundi birkózó Európa-bajnokság szerdai második napján. A még 60 kg-ban kétszeres Eb-harmadik Wöller két magabiztos, kétmenetes siker után lépett szőnyegre a 66 kg egyik legjobbja, az azeri Dzsabrail Haszanov ellen, akivel fordulatos, látványos meccset vívott. Az első menet egészen őrületes birkózást hozott, akció akciót követett, s a két perc végén az eredményjelző 4-3-as azeri sikert mutatott, Gulyás István szövetségi kapitány azonban visszanézette a szakasz záró pillanatait, mert úgy érezte, Wöller pörgetését nem értékelték a bírók. Az elemzés során neki adtak igazat, így Wöller - 0-4-ről fordítva - 5-4-re hozta a periódust.
A folytatásban aztán már Haszanov akarata érvényesült, kitolásokkal és mögé kerülésekkel gyűjtögette a pontokat, s a másodikat 2-0-ra, a harmadik menetet pedig 3-1-re nyerte, s lépett a négy közé.
A korábban belga riválisán magabiztosan túljutó Ligeti Dániel török Fatih Cakiroglu elleni meccse sokkal egyértelműbb volt, a tavalyi Eb-n második rivális ezúttal még túl erős volt a mindössze 21 éves magyar sportolónak, aki az elő szakaszt 3-0-ra, a másodikat pedig 1-0-ra bukta el. Wöller és Ligeti egyaránt abban bízhat, hogy legyőzőik a következő meccsükön is nyernek, s akkor a vigaszágon folytathatják a versenyt. A nap harmadik magyarja, Veréb István ugyanakkor már semmiben sem reménykedhet, miután az őt az első fordulóban legyőző bolgár világbajnok, Mihail Petrov Ganev a negyeddöntőben kikapott, így a szombathelyi birkózó számára véget ért az Eb.