Deák Bárdos Mihály bronzérmes a birkozó Eb-n

2011.04.02. 21:36

A negyeddöntőben vereséget szenvedő, de aztán a vigaszágon két mérkőzést megnyerő Deák Bárdos Mihály a harmadik helyen végzett a dortmundi birkózó Európa-bajnokság szombati versenynapján.

A kötöttfogásúak 120 kg-os kategóriájának magyarja az olasz Daniele Rocci Ficara és a bolgár Ivan Sztojanov Ivanov elleni győzelemmel jutott el a legjobb nyolcig, ahol kikapott az olimpiai, világ- és Európa-bajnok orosz Haszan Barojevtől. Legyőzője azonban később döntőbe jutott, így az ötszörös vb-ezüstérmes, Eb-első Deák Bárdos a vigaszágon folytathatta szereplését. Ott előbb két menetben (2-1, 1-0) verte a fehérorosz Joszeb Csugosvilit, majd ugyancsak kettőben (2-0, 1-0) a 2006-ban 96 kg-ban világbajnok észt Heiki Nabit.

"Nagyon örülök ennek a bronzéremnek, mert ez már a tizenegyedik, amit megszerzek nagy világversenyen. Harcba szállok az olimpiai részvételért, többek között a világbajnokságon is szeretnék jól szerepelni, de az sokkal nehezebb lesz" - nyilatkozott Deák Bárdos, aki a fehérorosz birkózó elleni mérkőzésén megsérült, felszakadt a fején a bőr, ezért egy nagy turbánban állt ki az utolsó összecsapásra.

Eredmények, férfiak, kötöttfogás:
55 kg:
1. Roman Amojan (örmény)
2. Vjugar Ragymov (ukrán)
3. Elbek Tazsjieu (fehérorosz) és Eldaniz Azizli (azeri)
...20. BORSOS DÁVID
66 kg:
1. Ambako Vahadze (orosz)
2. LŐRINCZ TAMÁS
3. Vitalij Rahimov (azeri) és Aleksandar Maksimovic (szerb)
84 kg:
1. Vaszil Racsiba (ukrán)
2. Alan Anatolevics Hugajev (orosz)
3. Artur Sahinyan (örmény) és Hriszto Dijanov Marinov (bolgár)
...13. FODOR ZOLTÁN
120 kg: 
1. Haszan Barojev (orosz)
2. Riza Kayaalp
3. Jurij Patrikejev (örmény) és DEÁK BÁRDOS MIHÁLY

Vasárnap a kötöttfogásúak további három súlycsoportjának - a 60 (Kozák István), a 74 (Bácsi Péter) és a 96 (Kiss Balázs) kg - küzdelmeivel ér véget az Európa-bajnokság.