Bácsi döntős a birkózó Eb-n

2011.04.03. 18:04

Döntőbe jutott vasárnap a kötöttfogásúak 74 kg-os súlycsoportjában Bácsi Péter a dortmundi birkózó Európa-bajnokságon, míg a 60 kilós Kozák István a bronzéremért küzdhet. A 2008-as kontinensbajnok brit és örmény riválisának legyőzése után a negyeddöntőben könnyedén, két menetben intézte el a finn Henri Esko Valimekit. Az első két percben 3-0-ra, a másodikban 2-0-ra nyert.

A fináléba jutásért az orosz Roman Vlaszovval találkozott az FTC versenyzője, s az első menetben még alulmaradt 1-0-ra vetélytársával szemben, de a folytatásban ellentmondást nem tűrően birkózott. Előbb 4-0-ra, majd a meccset eldöntő utolsó menetben 4-2-re diadalmaskodott. Az aranyéremért az azeri Rafig Huszejnovval kell megküzdenie.

Finn és fehérorosz vetélytársának legyőzését követően a mindössze 20 éves, Eb-újonc Kozák István a 60 kilósok között kikapott az elődöntőben a bolgár Ivo Serafinov Angelovtól, így a vigaszágon a bronzéremért léphet szőnyegre. Az egyéves doppingeltiltása után most visszatért Kiss Balázs a negyeddöntős mérkőzését a 20. másodpercben bordasérülés miatt feladta a fehérorosz Cimafej Dzejnyicsenka ellen. Legyőzője a döntőig menetelt, így a 2009-ben világbajnok magyar birkózó a vigaszágon folytathatná a küzdelmet, de nem fog szőnyegre lépni, így hetedik helyen zárt.