Jó lenne tudni, mitől félti Cruyff a Barcát

2011.04.06. 16:39

Barcelona v Sahtar Donyeck, 20.45 -- H: 1.20 D: 6.50 V: 15.00

Chelsea v Man Utd, 20.45 -- H: 2.10 D: 3.20 V: 3.75

A Bajnokok Ligájában szerdán is a négy közé jutás a tét, eddig öt és feles volt a gólátlag, nem biztos, hogy jelentősen romlik.

Johann Cruyff arra tippelt, hogy a Real Madrid könnyebben fog továbbjutni a Tottenham ellen, mint a Barcelona az ukrán Sahtarral szemben.

A holland zseninek a Real fölényes keddi győzelme után könnyen igaza lehet, bár elég valószínű, hogy a Barcelona is simán nyer. Kedden elsütöttük, hogy kapott gól nélkül nyer a Real, a katalánoknál mindez nem annyira egyértelmű, mert a Sahtar azért egyszer könnyen átszaladhat a nem túl erős védelmen. A Villarreal is megtette a hétvégén, de Valdes kapussal nem számolt. Ha a Barca gólt kap, 1,61-szeres a szorzó. Ha a katalánok mindkét félidőt megnyerik, több mint dupla a nyereség.

A másik párosításban megismétlődik a 2008-as döntő, és ha nem lenne elég tét, akkor még nagyobb nyomás lehet a csapatokon, hiszen az itteni továbbjutó alighanem a Schalkéval ütközik a négyben. Ennél szerencsésebbet pedig elképzelni sem lehet. A Chelsea vagy a MU szerda este tehát akár a döntő felé is hatalmasat léphet. (A németeket persze nem szabad leírni, de általában van egy csapat, amelyik az elődöntőben kifullad, tavaly a Lyon volt ilyen.)

A Chelsea esélyesebb hazai pályán – továbbjutása is kevesebbet ér (1,8-as az odds), mint a Manchesteré -, a legutóbbi három bajnokijukat meg is nyerte.

2009 novemberében John Terry döntött, 1-0 lett. Most egy ilyen eredményért hatszoros pénz járna. A londoniaknak az volt az egyetlen olyan meccsük az elmúlt tízből, amikor nem kaptak gólt. Ancelotti nagyon elégedett is lenne vele, mert a bajnokságban jobb és összeszedettebb a MU, igaz a BL teljesen más műfaj. Az olasz edző csak a BL-győzelemmel mentheti meg magát, és Abramovicsnak semmi más nem fontos.

Fernando Torrest a második legesélyesebbnek tartják a góllövésre (2,87-es az odds), a világbajnok spanyol eléggé örülne, ha ez így is lenne. Drogba találata 2,75-szörös pénzt ér, Rooney gólja már 3,25-szöröst. Utóbbi kiváló formában van, de ez a védelem eltüntetheti.

Ha hat sárga lesz, több mint dupla pénzt hoz, szerényen fizet - másfélszeres a kifizetés - viszont, ha nem lesz két gólnál több. Ha már a félidpben is vezet a Chelsea, 3,4-szeres a nyeremény, ha a vendégcsapatra lesz igaz ez a megállapítás, hatszoros a jutalom.