Tavaly 2-1-re nyert a Chelsea a MU-nál

2011.04.12. 13:17

Manchester Utd v Chelsea, 20.45 -- H: 2.30 D: 3.20 V: 3.25
Sahtar Donyeck v Barcelona, 20.45 -- H: 3.40 D: 3.50 V: 2.10

Még akkor sem lefutott az angol rangadó, ha a Chelsea-től nagy bravúr kell. Tíz év alatt négyszer ért el továbbjutást jelentő eredményt a Chelsea.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőiben Manchesterben lesz a legnagyobb meccs, mert a Chelsea gyengén áll a bajnokságban, és ha még a BL-ből is kiesik, akkor Abramovics egészen biztosan kirúgja Carlo Ancelottit. Az orosz tulajdonos pedig azzal is szembesülhet, hogy egy újabb sztáredző sem tudta megnyerni neki azt a trófeát, amire évek óta vár.

Mivel 0-1-ről indul Chelsea, a helyzete nem könnyű, de tavaly Joe Cole és Drogba góljaival 2-1-re nyert az áprilisi bajnokin, ami most azonnal továbbjutást érne.

2005-ben is nyert az Old Traffordon a Chelsea, akkor már bajnokként ment oda, és gyorsan hátrányba került, de utána hármat vágott. (A Ligakupában ugyanebben az évben szintén 2-1-re nyert Mourinho csapata.)

Ezenkívül volt még egy 3-0-s siker az elmúlt tíz évben, máskor azonban nem ért el olyan eredményt a londoni csapat, amellyel most továbbmenne. Az arány tehát nem túl jó, de az Old Traffordon kevés csapat büszkélkedhet ehhez hasonló mérleggel.

A január végén megszerzett Fernando Torres tíz meccsen gólképtelen volt, több mint háromszoros pénzt ér, ha ez a sorozat megszakad.

A BL-ben 2009 március óta nem volt hosszabbítás, ha most lenne, és akkor el is dőlne a továbbjutás, tizenötszörös a nyeremény. (A büntetők is hasonlóan fizetnek.) Kicsit meglepő, hogy a hosszabbításban a Chelsea-t már esélyesebbnek tartják.

A hosszabbítás alapfeltétele, hogy a Chelsea ne kapjon gólt, ennek oddsa 3,5-es. Aki bízik a MU-ban, és azt gondolja, már a félidőben vezetve nyer, 3,75-ös szorzóval kalkulálhat.