Az önkormányzat veszi át a MÁV sporttelepét Dombóváron

2011.04.13. 18:24 Módosítva: 2011.04.13. 18:26

A város önkormányzata veszi át a MÁV sporttelepét Dombóváron - az erről szóló, határozatlan időre szóló bérleti szerződést szerdán írták alá. A megállapodás szerint az önkormányzat évi mintegy hárommillió forint bérleti, valamint évi 250 ezer forint kezelési díjat fizet a MÁV Vagyonkezelő Zrt.-nek a Gyenis Antal utcai sportkomplexumért, amelynek vállalja az állagmegóvását is.

A létesítményt eddig a felszámolás alatt álló DVMSE bérelte, a közüzemi számlák kiegyenlítésében azonban már korábban is az önkormányzat segített. A négy pályát és két tornacsarnokot magában foglaló sporttelepen játssza hazai mérőzéseit a DKC NB II-es kosárlabdacsapata, emellett asztalitenisz, tenisz, atlétika, ökölvívó és floorball edzéseket tartanak a város egyesületei, a jövőben pedig az utánpótlással foglalkozó Focisuli Egyesület is ideköltözik.

Szabó Loránd, Dombóvár polgármestere az MTI-nek elmondta: távlati cél, hogy a sportkomplexum az önkormányzat tulajdonába kerüljön. Tervezik azt is, hogy a DFC NB III-as futballcsapata a Katona József utcai pálya helyett a DVMSE-pályán játssza meccseit; erre három éven belül lesz lehetőség - tette hozzá.