Hét magyar öttusázó indul Sassariban

2011.04.13. 10:52

Hét magyar öttusázó vesz részt az idei Világkupa-sorozat második versenyén, az olaszországi Sassariban. A csütörtöktől vasárnapig tartó küzdelmekben Gyenesei Leila, Pataki Viktória és Cseh Krisztina, valamint Marosi Ádám, Kasza Róbert, Németh Róbert és Demeter Bence lesz érintett Szardínia szigetén.

A sportolók szerdán, illetve csütörtökön repülővel, átszállással utaznak a sportágban új helyszínre, csomagjaik viszont szerda reggelre már meg is érkeztek. A felszerelésekkel Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány és a válogatott vívóedzője, Hegedűs Ferenc kelt útra kisbusszal, hogy a rendszeresen visszatérő reptéri kellemetlenségektől - melyek általában a súlytöbbletből, illetve a fegyverek szállításából fakadnak - megkíméljék a repülős csoportokat. A verseny a női selejtezővel kezdődik csütörtökön, majd pénteken a férfiak következnek, a döntőket pedig a hétvégén bonyolítják le.

A Vk-sorozat február végén az egyesült államokbeli Palm Springsben indult, ahol a 2009-ben világbajnok Marosi Ádám ezüstérmet nyert. A márciusi versenyt, melyet Kairóba terveztek, az ottani feszült politikai helyzet miatt törölték. A sassari állomás után következik - május 5. és 8. között - a magyarországi forduló Százhalombattán, aztán májusban lesz még egy viadal, mégpedig a kínai Csengtuban (Chengdu). A szériát lezáró Világkupa-döntőt július második hétvégéjén rendezik Londonban.