Berki csak most hiszi el, hogy újra Eb-t nyert

2011.04.14. 19:57

Saját bevallása szerint csak most hiszi el a tornász Berki Krisztián, hogy múlt szombaton pályafutása során ötödik alkalommal nyert Európa-bajnokságot lólengésben.

„Tényleg csak most kezdem felfogni, hogy ismét győztem, rengetegen gratulálnak, odajönnek hozzám mindenhol, nagyon jól esik a szurkolók támogatása, szeretete, ez óriási dolog. - idézte a magyar szövetség (MATSZ) csütörtöki közleménye a lólengés világbajnokát. - Jövő héttől beindul a kemény munka, mert a betegségem miatt a párizsi Világkupa kimaradt, így a májusban sorra kerülő moszkvai Vk-n szeretnék mindenképpen topon lenni.”

Berki teljesítményével Magyar Zoltán, a MATSZ elnöke is rendkívül elégedett volt, de hangsúlyozta, hogy a kontinensbajnokságon szerepelt magyar sportolók mindegyike nagyszerű eredményeket produkált.

„Úgy vélem, sikeres Eb-t zártunk, Berki ismét megmutatta, hogy nincs nála jobb - fogalmazott a lólengésben kétszeres olimpiai bajnok elnök. - Hídvégi Vid negyedik helye is óriási előrelépés, szerintem sokkal összeszedettebb, mint tavaly. Böczögő Dorina fájós lábbal is jól teljesített az egyéni összetett fináléban, míg Csillag Tünde döntőbe kerülése talajon fantasztikus.”