Veszít a Barca, ha elveszik tőle a labdát

2011.04.16. 13:07

Real Madrid v Barcelona        H: 2.70    D: 3.60    V: 2.40

Legutóbbi öt meccsét elbukta a Real, ha a Barca volt az ellenfél, négyszer még csak gólt sem lőtt. Most fog.

Az idei és a tavalyi szezonban egyszer sem fordult elő, hogy a Barcelonánál kevesebbet legyen a labda, mint az ellenfélnél. A labdabirtoklásnak helyenként nyomasztó adatai voltak, akadtak olyan bajnokik, amikor hetven százalék fölé jutottak a katalánok.

A Realnak hazai pályán nem lehet más a feladata, minthogy labdát szerezzen, és pontosan passzoljon, bár sebességben még nem érte el a katalánokat.

Ha nagyjából a meccs felében birtokolja a labdát a Real, akkor lehet esélye szoros eredmény elérésére. Ehhez azonban emberfelettit kell nyújtani, de egyelőre nem tudni, megvan-e a madridi játékosokban ez a tudás csapatszinten. Mert jobb és összeszokottabb a Barcelona, amelyik talán még arra is képes, hogy újra öt gól közelében teljesítsen, mint ősszel.

Mivel Mourinho kilenc éves hazai veretlensége véget ért a Gijon ellen, ez már nem lesz tét, az viszont még sohasem fordult elő, hogy valamelyik csapatával két egymás utáni hazai bajnokit veszítsen. A sorozatok azonban meg szoktak szakadni, de valami azt súgja: döntetlen lesz.

Már csak azért is, mert nyolc éve nem volt döntetlen. Ronaldo góljára akkor Luis Enrique válaszolt. A döntetlen szorzója akkor ugyanannyi volt, mint most.

2011-ben a Barcelona, ha idegenben gólt kapott, nem tudott nyerni. Utoljára, tavaly decemberben az Espanyol lőtt gólt a Barcának, de ötöt kapott is.

A gól nélküli félidő oddsa 3,25-szörös, ha viszont három is lenne az első 45 percben, több mint hatszoros a nyeremény.

Messi gólja nem hoz dupla pénzt, Cristiano Ronaldóé még kevéssel többet is.