Kővári Dániel az 54 legjobb junior golfozó között

2011.04.20. 12:03

Az Electrolux által támogatott The Junior Invitationalt április 18. és 21. között rendezik a Sage Valley Golf Clubban. A legjobb juniorok közül 54-et hívtak meg, hogy professzionális körülmények között mutassák meg tudásukat az egyetemi golfoktatóknak.

A meghívottak között van a kétszeres junior és amatőr magyar bajnok, a 17 éves Kővári Dániel, továbbá az amerikai amatőr juniorbajnok Anthony Paolucci, az Amerikai Junior Ryder-csapat tagjai közül Justin Thompson, valamint Európa és Ázsia legjobbjai.

A versenyhét április 19-én indult, és három további versenynapon át tart péntekig, április 22-ig. A résztvevőknek lehetőségük lesz arra, hogy a Tour sztárjaitól, Lucas Glovertől és Jay Haastól is tanuljanak. A verseny idejére valamennyi játékosnak egy tapasztalt Sage Valley-i caddie-t adnak, a győztes pedig indulhat a National Touron.

A Sage Valley Golf Club a georgiai Augusta belvárosától néhány percnyire fekszik. Ez a város ad otthont minden évben a Masters-versenynek is. A Tom Fazio által tervezett 6715 méter hosszú pálya vezetése nagyon nehéz, a par 5-ösöket csak a leghosszabbat ütők tudják majd két ütésből elérni.

A versenyzők körül óriási a felhajtás. Az újságírók és az amerikai egyetemek játékos-megfigyelői mellett ott lesznek a legnagyobb ütőgyártók, mint a Nike, Taylor Made, Callaway, Titleist képviselői is.

Kővári Dániel elmondta, múlt héten a Floridai Jacksonville-ben, a Tom Burnett Golf Akadémián készült fel a versenyre. A hazai időjárási viszonyok miatt erre szükség volt, hogy formába lendüljön.

„Rendkívül izgatott vagyok, hogy ilyen remek játékosokkal mérhetem össze tudásomat, de nem vagyok megilletődve tőlük, mert szinte mindegyik ellen játszottam már.” A gyakorlónapon jól ment a játék, caddie-je is sokat segített, hogy a pályát megismerje. A greenek gyorsak, 13,5-ösek, ami a Masters green-sebességének felel meg.

„Nincs bennem semmi szorongás, mert minden versenyen győzni akarok, nem lesz ez másképp ezen a versenyen sem. Azt hiszem, hogy a sportolói pályafutásomban ez egy mérföldkő, de ez az egész magyar golfsport számára is nagy elismerés, hogy itt lehetek ezen a versenyen. Nem tudom, rám milyen hatással lesz, hogy kamerák és fotósok vesznek körül, de engem mindig inspirál, ha van közönség mellettem”.