Cselgáncs-Eb: Csernoviczki Éva ezüstérmes

2011.04.21. 16:41

A 48 kilós Csernoviczki Éva ezüstérmet szerzett az isztambuli olimpiai selejtezős cselgáncs Európa-bajnokság nyitónapján. A tatabányaiak versenyzője a döntőben az olimpiai és hatszoros Európa-bajnok román Alina Alexandra Dumitruval találkozott, aki egy jukót érő intéssel nyert.

A kétszeres Eb-második ötödik mérkőzésén régi ismerősével, az olimpiai és hatszoros Európa-bajnok román Alina Alexandra Dumitruval találkozott, akitől két győzelem mellett kilencszer kikapott, többek között a pekingi olimpián és a tavalyi Eb-döntőben is. Tizenkettedik összecsapásuk egyetlen értékelhető akciót sem hozott, hosszan keresték egymáson a fogást, majd a bíró páros intést jelzett. Nem sokkal később a 25 éves magyar kapott figyelmeztetést kilépésért, ezzel riválisa már jukóhoz jutott. A hátralévő időben már nem történt változás, így Csernoviczki sorozatban harmadik Eb-jéről is ezüstéremmel tér haza.

"Az intésemet nem éreztem jogosnak, mert én indultam, aztán mikor meg többször is ő rohant le a szőnyegről, akkor nem történt semmi. Sajnálom, hogy ezen múlott, és hogy most nem sikerült legyőznöm Dumitrut."

Edzője és édesapja, Csernoviczki Csaba ugyancsak csalódottan értékelt: "A kettős intés jogos volt, aztán az Évinél valahogy lemaradt egy. Az ő figyelmeztetésénél mindketten kihátráltak egyszerre, ezzel együtt Évi a végén kicsit lehetett volna aktívabb. Így is nagyon szép eddig az út, nehéz volt a sorsolás, Évi megvert egy Eb-ezüstérmest, egy U23-as Európa-bajnokot, egy vb-ezüstérmest, aztán kikapott egy olimpiai bajnoktól. Idén már megverte Dumitrut, és úgy érzem, lesz ez még sokkal jobb is."

Csernoviczki 2009 (Tbiliszi) és 2010 (Bécs) után harmadik Eb-ezüstjét szerezte.