Gondok a cselgáncs Eb rajtja körül

2011.04.21. 09:09

Az európai szövetség (EJU) egyik illetékese szerint sem úgy fest az isztambuli cselgáncs Európa-bajnokság helyszíne, mint ahol hamarosan az olimpiai kvalifikáció egyik fontos állomása kezdődik.

„Egyelőre elég törökös a szervezés, ma hajnali hat óráig próbáltuk összerakni a díszleteket és az internetkapcsolatot a csarnokban, aztán reggel nyolcra jöttünk vissza folytatni a munkát” - mondta az EJU médiafelelőse az MTI-nek csütörtökön, a küzdelmek kezdete előtt fél órával.

Az 1979-ben meggyilkolt török újságíróról, Abdi Ipekciről elnevezett, 12.500 fős arénában - ahol múlt héten még a Rátgéber László által vezetett Fenerbahce női kosárcsapata küzdött a nem sokkal később megnyert bajnoki döntőben - mindenfelé felhalmozott bútorok, lezárt folyosók és tanácstalan alkalmazottak várták a vendégeket, a médiaközpontban pedig népes gyereksereg játszadozott az üres asztaloknál. A hatalmas létesítmény felét függönyökkel leválasztották, ám még az "üzemben lévő" oldal tribünjein is alig 30-40 néző foglalt helyet.

A négy tatamin mindezek ellenére rendjén zajlott a bemelegítés, a futkosó-egymást dobáló versenyzők között volt a nyitónap öt magyarja is, azaz Burján László (60 kg), Ungvári Miklós (66), Gorjanácz Zsolt (66), Csernoviczki Éva (48) és Karakas Hedvig (57) is. A 60. Eb előcsatározásai magyar idő szerint kilenc órakor kezdődnek.