Ilyen sajtója még sohasem volt Hajnalnak

2011.04.22. 22:11

VfB Stuttgart v Hamburg, 15.30 -- H: 2.10 D: 3.40 V: 3.40

A Bundesliga 31. fordulójában a kieső helytől négy pontra lévő Stuttgart nyugalma a tét.

A múlt heti, a bentmaradás szempontjából rendkívül fontos kölni győzelem (3-1) után Hajnal Tamásról áradozott a német sajtó.

Gólt ugyan nem lőtt, de bekerült a forduló válogatottjába, mert a második félidőben lendületet adott csapatának, kiváló átadásai voltak, jól mozgatta a csapatát, egyébként is ő a csapat esze.

Kiemelték, ennél jobb átigazolás nem is lehetett volna a télen, gyorsan beilleszkedett, sokat köszönhetnek neki, ha végül meghosszabbítja élvonalbeli létét a sváb csapat.

A Stuttgart jelenleg 33 ponttal a 14. helyen áll, és ha a Hamburgot legyőzi, hatalmas lépést tehet a bentmaradás felé.

A HSV esélyei ugyanakkor jelentősen átértékelődnek a nemzetközi kupaszereplésre, mert a hetedik helyen maradnának, és az ötödikig kellene előrejutni. Nagy kérdés, a Hamburg hisz-e egyáltalán ebben.

A Stuttgart mindössze kétszer nyert tavasszal hazai pályáján, arra azért nem árt figyelni, a Hamburg szintén kétszer nyert idegenben, két legutóbbi meccsén azonban gólt sem lőtt. Ha most sem lőne, akkor több mint háromszoros pénzzel lehet kalkulálni, hasonló összeget fizet, ha az első félidő lemegy gól nélkül.

A Stuttgart a három legutóbbi bajnokiján nem szerzett pontot a HSV ellen, most megszakadhat ez a rossz sorozat. Nyolc éve nem volt döntetlen, előfordulhat, hogy most az lesz, amelyik ugye egyiknek sem igazán jó.

Hajnal gólja 3,75-szörös pénzt hoz.