Szollár egy koronggal lemaradt a döntőről

2011.04.27. 09:41

A kedden remekül szerepelt Szollár András a szerdai folytatásban is jól lőtt, ám egy koronggal lemaradt a döntőről a férfi traposok között a pekingi olimpiai selejtezős koronglövő Világkupa-versenyen. A kedden 50-ből 49 találattal végzett, 23 éves magyar sportoló szerdán a viadal honlapja szerint az első 25 lövését hibátlanul teljesítette, s ekkor holtversenyben az élen állt, a második és a harmadik 25-ös sorozatban azonban egyformán három hiba is becsúszott, így 118 korongos eredménnyel zárt.

A verseny második napján szinte mindenki sokat rontott, ennél fogva az orosz Alekszej Alipov 123 találattal biztosan, két korong előnnyel nyerte meg az alapversenyt. Szollárhoz hasonlóan további hat koronglövő végzett 118 koronggal, s mivel a magyar utolsó sorozata (22 korong) volt közülük a leggyengébb, ő a 16. lett az óriási, 98 fős mezőnyben.

Magyarországnak így továbbra sem sikerült még korongos kvótát szereznie a londoni ötkarikás játékokra, s a szakág képviselőinek már csak három lehetőségük lesz erre. Legközelebb a júliusi, maribori világkupa-viadalon, majd az augusztusi belgrádi Európa-bajnokságon, s végül a szeptemberi, szintén belgrádi világbajnokságon.

A pekingi versenyen Szollárt megelőzően Igaly Diána (skeet), illetve Gerebics Roland és Bognár Richárd (dupla trap) szerepelt, ám egyiküknek sem sikerült az élmezőnyben végeznie.