Mária
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Két verseny után Marosi vezet a Világkupában

2011.05.03. 11:35

Az egyesült államokbeli és az olaszországi forduló után Marosi Ádám áll az élen a férfi öttusázók Világkupa-sorozatában. A 2009-ben egyéni világbajnok Marosi a Palm Springs-i viadalon második lett februárban, majd áprilisban győzött a szardíniai Sassariban.

A nőknél a Kaliforniában ötödik helyezett Kovács Sarolta áll a magyarok közül a legelőkelőbb helyen, ő - a nemzetközi sportági szövetség honlapja alapján - jelenleg a huszadik úgy, hogy Sassariban nem indult. A hazai női versenyzők egyelőre csak egy versenyen szerepeltek.

A sorozat márciusi viadalát, melyet Kairóba terveztek, az ottani feszült politikai helyzet miatt törölték. A hét második felében rendezik a magyarországi fordulót Százhalombattán, aztán májusban lesz még egy, mégpedig a kínai Csengtuban (Chengdu). A szériát lezáró Világkupa-döntőre - melyről a női és férfi első helyezett olimpiai kvótához jut - július második hétvégéjén kerül sor Londonban, ahol 36-36 öttusázónak lehetősége nyílik az ötkarikás helyszínek tesztelésére.