Zácsikéknak meg kell nyerniük a KEK-et

2011.05.08. 00:31

Ferencváros-Mar Alicante, 15.00 – H: 1,22 D: 12,00 V: 5,5

A Ferencváros lényegesen komolyabb ellenfeleken át jutott el a női kézilabda KEK-döntőig, ezért is esélyesebb. De a spanyolokkal vigyázni kell, erre rámutatott a Győr kiesése a BL-ből.

Nem játszhat megszokott népligeti közegében a Ferencváros női kézicsapata, mert az EHF nem hagyta, ezért a hét első felében már Dabason edzett Elek Gábor csapata.

Zácsik Szandra sérülése után meggyógyult – vérömleny volt a combjában -, vállalhatja a játékot, és fontos szerepe is lesz, hiszen át kell lőni a masszív ellenfelet.

Az Alicante kettős győzelem nélkül, könnyebb ellenfeleken (Lubin, Köbenhavn, Rosztov, Lugi) át jutott el a döntőig. A Ferencvárosnak már a második körben ki kellett ütnie a dán Viborgot, és egygólos hazai győzelemmel sikerült is. Drámai meccs volt, Zácsik Szandra állt oda az időn túli heteshez, miután előtte többen hibáztak, ő azonban nem és a kapuba vágta a labdát.

A Fradi a Viborg előtt egy szlovák csapatot, majd két franciát (Toulon, Metz) vert ki. Mivel nem jutott bajnoki döntőbe a csapat, értelemszerűen a KEK-ben szeretne vigasztalódni, erre minden esélye meg is van, kivált, ha a már említett Zácsik mellett Szucsánszki és Tomori is hozza magát. Ha így lesz, nem fordulhat elő, hogy előny nélkül utazzanak Spanyolországba a mieink.

A Győrt búcsúztató Itxako elleni eredményeket érdemes megnézni. Hét és négygólos vereséggel hozta le a két meccset az Alicante. Ortunóra, az irányítóra persze nem árt figyelni, francia, szerb és litván légiósai is vannak.

Elek úgy értékelt, hogy ha már a bajnoki döntőt nem sikerült elérni, a KEK-et egyszerűen nem veszíthetik el.