Szilárda
2 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Marosi vezeti az öttusázók világranglistáját

2011.05.11. 15:10

Ismét Marosi Ádám vezeti a férfi öttusázók világranglistáját, melyen 2009-ben és 2010-ben jó darabig az élen állt. A 2009-ben egyéni világbajnok Marosi kiválóan szerepelt az év eddigi jelentős versenyein, a Világkupa-sorozat első három fordulóján: februárban, az egyesült államokbeli Palm Springsben ezüstérmet szerzett, áprilisban győzött a szardíniai Sassariban, az elmúlt vasárnap pedig ötödikként végzett Százhalombattán.

A magyarországi versenyre - a nemzetközi szövetség honlapjának híre szerint - vízumgondok miatt nem tudott elutazni a tavaly vb-második orosz Alekszandr Leszun, aki így nem védhette meg előző évi pontjait, és visszacsúszott a második helyre. A harmadik pozíciót a Százhalombattán győztes, 2010-ben Európa-bajnok cseh David Svoboda foglalja el. Marosi a Világkupa-sorrendben is az élen áll.

A nőknél a német Lena Schöneborn, a korábban litván, idéntől orosz Donata Rimsaite és a francia Amélie Cazé szerepel a közvetlen élcsoportban a világranglistán. A legjobb magyar, Gyenesei Leila ötödik.