Bácsi Péter a birkózó világválogatottban

2011.05.13. 09:59

Bácsi Péter meghívást kapott a kötöttfogású birkózó világválogatottba, mely jövő szombaton Chicagóban csap össze az amerikai nemzeti csapattal.

„Igazán én sem tudok részleteket mondani erről a meccsről, a versenynaptárban hivatalosan nem jelölték korábban. A házigazda város egyeteme szervezte az eseményt, mi pedig örülünk a meghívásnak - nyilatkozta pénteken az MTI-nek Struhács György szövetségi kapitány. - Mindesetre ez is jól mutatja, hogy Petit nagyra tartják külföldön is, szeretik a birkózását, mert látványos, akciódús és kiszámíthatatlan. Bárkit képes megverni, s eddig tulajdonképpen szinte minden világversenyen apróságokon, pici figyelmetlenségeken bukott el a legnagyobb sikerek kapujában.”

Az FTC 74 kg-os súlycsoportban szereplő versenyzője pályafutása eddigi legnagyobb sikerét a 2008-as Európa-bajnokságon érte el, amikor aranyérmes lett, az idei Eb-n második, a tavalyin pedig harmadik volt, míg a 2008-as pekingi olimpián ötödik helyen zárt. Bácsi és Struhács jövő csütörtökön utazik el Chicagóba.