Forgalmi változások a vasárnapi futóverseny miatt

2011.05.13. 15:08

Forgalmi változásokra kell számítani vasárnap a fővárosban az EU-elnökség kiemelt sportprogramja, a 18. K&H olimpiai maraton és félmaraton váltó miatt - közölte a Budapest Sportiroda pénteken az MTI-vel. A közlemény szerint az eseményen több mint ötezren vesznek részt. A verseny miatt a Kossuth Lajos tér reggel 6 és 17 óra között, a pesti alsó rakpart 9 és 17 óra között le lesz zárva a forgalom elől, ezért elterelik a forgalmat az V. és a XIII. kerületben. A futók elhaladása után valamennyi lezárt szakaszt folyamatosan megnyitják.

Le lesz zárva az Akadémia utca a Széchenyi (Roosevelt) tér és a Kossuth tér között, az Alkotmány utca a Kossuth tér és a Honvéd utca között, a Balassi Bálint utca a Kossuth tér és a Markó utca között, a Garibaldi utca az Akadémia utca és a Széchenyi felső rakpart között, a pesti alsó rakpart az Eötvös tér és a Dráva utca között, a Széchenyi felső rakpart a Kossuth tér és a Jászai Mari tér, valamint a Széchenyi (Roosevelt) tér és a Garibaldi utca között, továbbá az újpesti alsó rakpart is.

Egyes BKV-járatok útvonalában is változás lesz reggel 6 órától körülbelül 17 óráig: a 2-es villamos a Vágóhídtól csak a Kossuth Lajos térig megy, a 70-es és a 78-as trolibuszok a Kossuth Lajos tér és a Honvéd utca között közlekednek, míg a 115-ös autóbuszok mindkét irányban módosított útvonalon járnak majd - áll a közleményben.