33 éve várnak a KEK-re a Fradi kézisek

2011.05.14. 19:18

Mar Alicante-Ferencváros, 12.30 -- H: 1,8 D: 9,00 V: 2,25

2006-ban kettős győzelemmel nyert európai kupát - a horvát Podravkát verte az EHF-fináléban - a Ferencváros, ez most bravúr lenne, de az első meccsen szerzett ötgólos előny kitarthat.

A női kézilabda KEK-döntő első meccsének megnyerése után a spanyol Mar Alicante a bírókat tette felelőssé, mert nem engedték a kemény játékot, és indokolatlanul segítették a Ferencvárost.

A reakció várható volt, így is nyomást akarnak helyezni a visszavágó szlovén bírópárosára, mondván: nekik is jár a hazai pálya előnye.

A Fradinak ennek ellenére meg kellene nyernie a kupát, mert jobb csapat, igaz, az első meccsen 14 gólos Ortunót ki kell majd kapcsolni Alicantéban. A semlegesítése nem mehet a védekezés kárára, a többieket ugyanolyan feszesen kell fogni.

Trufán Noémi volt az első meccsen a nyerő ember, várhatóan sokkal jobban figyelnek rá, és nem fog ismét hetet vágni. Helyet csinálhat viszont Zácsiknak, Tomorinak, Szucsánszkinak, illetve a beállónak, Szamoránskynak.

Rajtuk múlik a Fradi játéka és elsősége, ha közülük kettőnek nem megy a játék, akkor veszélybe kerülhet a kupagyőzelem. Ha mindannyian hozzák magukat, elképzelhetetlen, hogy ne legyen meg a győzelem.

Az itthoni nagy rohanás után a spanyolok vélhetően roppant szigorúan fognak védekezni, mert nekik elég az ötgólos siker, ha 29 gól alatt tartják a Fradit.

Az egész sorozatban nem volt olyan meccse az Alicanténak, amikor a vendégcsapat 26 gólnál többet lőtt. A negyeddöntőben az orosz Rosztovot 24-21-re verte, az elődöntőben a svéd Lugit 28-22-re. Szinte biztos, hogy nem lesz több hatvan gólnál, mint itthon, de elképzelhető, hogy még ötven fölé sem mennek a csapatok.

A Fradi sokkal nehezebb ágon jutott a fináléba, Viborgban és Toulonban eggyel kapott ki, Metzben nyert is. Most is hasonló elszántság remélhető, Elek Gábor pedig általában jól szokta felépíteni a stratégiát. A dánok ellen megesett, hogy pontosan ugyanaz történt a pályán a dán támadásnál, amit elmondott.

Sokszor elhangzott, az öt gól épp a lélektani határ, de aki ilyen előnnyel utazik, hetven százalékban meg is nyeri az összesítést.

1978-ban nyert utoljára KEK-et a Ferencváros, most itt a kedvező alkalom.