Elhalasztották a pécsi Sportágválasztót

2011.05.25. 15:22

Pénzhiány miatt a mostani hétvégéről szeptember 16-17-re halasztották a baranyai Nagy Sportágválasztót. Czerpán István, a Pécsi VSK sportköri elnöke a szerdai sajtótájékoztatón azt is bejelentette, hogy az esemény helyszíne ugyanaz marad, a PVSK sporttelepe, ahova 3500 diákot várnak.

Dél-Dunántúl legnagyobb sportegyesületének, a 14 szakosztályt működtető Pécsi VSK-nak körülbelül 1000 igazolt sportolója van, közülük négy versenyző esélyes arra, hogy kijusson a jövő évi olimpiára.

Egyikük, a középtávfutó Bene Barnabás a sajtóértekezleten elmondta, teljes erejével Londonra készül, de még nem tudja, hogy 1500 méteren vagy 5000-en sikerül-e elérnie a szintet. Ha mindkettőn összejön, akkor is csak az egyik távon indulna. A szintet még a nyáron szeretné megfutni, ezért addig egymást érik a versenyei. Amennyiben sikerrel jár, akkor októbertől-novembertől már kevesebb viadalon venne részt.

A másik három, a londoni játékokra készülő sportoló egyformán bokszoló, közülük a világbajnok Kovács Mária éremesélyes is lehet. Kanalas Róbert és Lakatos Krisztián számára elsősorban a részvétel a cél.