Akropolisz-rali: Turánék hiba nélküli versenyt szeretnének

2011.06.17. 09:20

Az eddigi tapasztalatai alapján az idei harmadik világbajnoki futama előtt álló Turán Frigyes nagyon nehéz versenyre számít a péntektől zajló Akropolisz-ralin, melyet ennek ellenére szeretne hiba nélkül teljesíteni.

A Ford Fiesta S2000-essel szereplő magyar pilóta és navigátora, Zsiros Gábor még sohasem indult Görögországban, így számukra különösen fontosak voltak a viadalt megelőző napok. Hétfőn teszteltek a hírhedten kemény útvonalon, kedden és szerdán bejárták a pályákat, csütörtökön pedig a hivatalos tesztelésen, az úgynevezett shakedown-szakaszon futottak.

„Nagyon örülök, hogy végre minden rendben van. Hétfőn egy hosszú teszten 60 kilométert autóztunk, és megtaláltuk a legjobb beállításokat. Nagyszerűen megy a Ford - mondta csapata tájékoztatása szerint Turán. - Kedden és szerdán is egész napos pályabejárást tartottunk, hogy minél jobban megismerjük a terepet. Sok autó meg fogja sínyleni ezt a ralit, annyira durvák a viszonyok. Szerencsére a tréning autónk kibírta, és csak kisebb javításokra szorult. Nagyon várjuk a pénteki rajtot. A legfontosabb, hogy hiba nélkül végig tudjunk menni, és újabb világbajnoki pontokat gyűjtsünk.”

A magyar páros az elmúlt két futamon nem volt szerencsés, mindkétszer kigyulladt az autója. Ám míg a Jordán-ralin ez - a kategória harmadik helyéről - kiesést jelentett, addig Szardínián csak komoly időbüntetéssel járt, így az SWRC-ben ott megszerzett hetedik hellyel hét ponttal áll a vb-n a kettős. A korábbi problémát a Ford szerelőinek sikerült kijavítaniuk, Turánnak így már nem kell aggódnia egy újabb tűz miatt a pénteken megkezdődött, s vasárnap záruló viadalon.