A címvédő vezet a magyar golfbajnokságon

2011.06.18. 10:04

Kővári Dániel 70 ütéssel, vagyis két ütéssel par alatt vezet a Bükfürdőn rendezett 51. Magyar Amatőr Golfbajnokságon. A tavalyi bajnok a Birdland Golf & Country Club első 9 szakaszán 34-et, a hátsó 9-en pedig 36-ot ütve az első helyről várja a folytatást a közel 80 fős mezőnyben.

A flightok reggel 8 órától vágtak neki a 18 szakasznak játéktudás szerinti sorrendben. Az előrejelzések szerinti hidegfront megérkezett, de mezőny eleje még viszonylag szélcsendes, bár borús időben indult útnak. A későbbi flightoknak már a verseny első szakaszában a komoly széllökéseket is bele kellett számolniuk a játékukba. Az eső elkerülte a pályát, de a folytatásban erre is lehet számítani.

Kővári Dániel címvédőként mínuszos eredménnyel kezdett, 5 birdie-t ütött, de egy sima és egy dupla bogey is becsúszott a hátsó 9 szakaszon. Nyomában a tavalyi Junior Magyar Bajnok Herr Tamás, aki 2 ütéssel áll par fölött. Petkovics Bálint, és a nők legjobbja, Rózsa Csilla áll +5 ütéses eredménnyel az összetett lista harmadik helyén. A hölgyek mezőnyében a +8-at játszó Szurovszky Zsófia a második és a +11 ütéses Ács-Gergely Virág, valamint Kocsis Réka a harmadik helyről várja a folytatást.

Szombaton 18 szakasz lejátszása után összesített eredménylista készül, mely alapján a férfiaknál a legjobb 55 játékos folytathatja a verseny harmadik napján.