Golfbajnokság: a 2. nap után Kővári vezet

2011.06.18. 21:56

A címvédő 73 ütéssel, vagyis eggyel par fölött teljesítette a második versenynapot a bükfürdői pályán. A pénteki minuszos eredménye után +1-et ütött, akárcsak a legnagyobb kihívója, Herr Tamás. Az idei Magyar Kupa győztese mindössze 4 ütés hátrányban van az éllovastól. Az összetett harmadik pozícióból +10 ütéssel két nap után Petkovics Bálint és Rakamazi Balázs várja a folytatást.

A nők mezőnyében a szombat Szurovszky Zsófiának sikerült jobban, mivel +4-es eredménye a napi összetett lista szerint holtversenyben a 3. helyre volt elég, amin három játékossal osztozott. Rózsa Csilla szombati +7 ütése azt jelenti, hogy a két favorit egyaránt +12 ütéses eredménnyel kezdi az élről a harmadik versenynapot. A harmadik pozícióból Ács-Gergely Virág várja a folytatást összetett +19-cel.

A beígért eső elmaradt, az utolsó csapat is még meleg, napsütéses időben fejezhette be a Birdland Golf & Country Club 18 pályaszakaszát. A pénteki erős szél szinte teljesen megszűnt, így sok játékos jobb eredménnyel zárt. A nap végén az összesített eredménylista alapján, csak a legjobb 55 férfi játékos kvalifikálhatta magát a vasárnapi döntőre, míg a női mezőny minden tagja elütőkre léphet a bajnokság utolsó napján.