Az NSI felügyelheti a sporttámogatásokat

2011.06.25. 11:05

A sportállamtitkárság háttérintézménye lesz várhatóan a Nemzeti Sport Intézet (NSI), amely felügyeli majd a sporttámogatásokat, ha elfogadják és hatályba lép a sportot érintő társaságiadó-kedvezményről szóló törvény, nyilatkozta a Népszabadság szombati számában Bánki Erik, fideszes parlamenti képviselő, az Országgyűlés sportbizottságának elnöke.

Az NSI átadja az utánpótlás nevelési feladatait a MOB-nak, és új funkciót kap. A 15-20 tagú apparátus a sporttámogatási rendszer felügyeletéért és ellenőrzéséért felel majd. A felhasználható forrásokat nem maximálják, válaszolta Bánki Erik a Népszabadság újságírójának kérdésére, magyarázatként hozzáfűzve: a költségvetés mostani kiadásai hosszú távon megtérülnek.

Az interjúban Bánki Erik elmondta azt is, hogy még egy módosító javaslatot nyújt be, amely szerint csak azok a sportvállalkozások vehetik igénybe a támogatást, amelyek egyszerűsített közteher-viselési hozzájárulással fizetik sportolóikat. Bánki Erik szerint tízéves távlatban lesznek láthatóak az eredményei a törvénynek, mivel a források nagyobbik része az utánpótlásba kerül.

A kedvezményezettek köréből kikerült sportágak több állami támogatást kapnak, mert azok a sportágak, amelyek a törvény nyomán új forrásokhoz jutnak, kevesebb állami támogatásra számíthatnak.  • Tippek
  • Lakáshitel