Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C

A befektető csődje miatt nem lesz a golfcentrum

2011.06.30. 07:12

Érvényes építési engedély van a Fejér megyei Csákberény és Mór közötti 170 hektáros területre, ahol egy golfcentrum kialakítását tervezték, és a beruházás közel harmada el is készült 2006 és 2008 között, de a válság közbeszólt, az építés további forrás híján leállt, a befektető cég fizetésképtelenné vált - írja a csütörtöki Napi Gazdaság.

Miután az előző pályázaton nem kelt el, a Hunyadi Válságmenedzser és Felszámoló Zrt. ismét meghirdette az egy éve felszámolás alatt lévő Hungarian Golf Development (HGD) Kft. vagyonelemeit - tájékoztatta a lapot Várday Zsuzsanna felszámolóbiztos.

A móri történelmi borvidék határán, a Vértes hegység déli oldalán lévő 170 hektáros terület nettó irányárát ezúttal 2,8 milliárd forint plusz áfában (amit fordított adózással kell fizetni) határozták meg. Az év elején zárult pályázaton még 3,2 milliárdot kért a felszámoló a hitelezőinek több mint egymilliárd forinttal tartozó társaság vagyonelemeiért. A területre csak egyben lehet pályázni, a határidő július 4-én jár le. A kiírásban az is szerepel, hogy banki finanszírozás esetén a felszámoló a szerződéskötés után legfeljebb 90 napos fizetési haladékot biztosít.

A Közép-Európa első 26 lyukú és a nemzetközi USGA (United States Golf Association)-szabványoknak megfelelő, 127 hektáros golfpályájának építéséhez - Mór és Csákberény között - még 2006-ban kezdett hozzá a svéd tulajdonban lévő HGD. Az akkori áron több mint tízmilliárd forintosra tervezett beruházás keretében épült volna még egy villapark, két négycsillagos szálloda, ifjúsági pálya, üzletközpont, tíz teniszpálya és 257 lakás is. Az elképzelések között kilenc, összesen 7,5 hektár területű mesterséges tó kialakítása is szerepelt, amelyeket látványos hidak kötöttek volna össze.

A belterületbe vont, bekerített terület jelenleg is érvényes építési engedélyekkel rendelkezik, így az építkezés bármikor folytatható - mondta Várday Zsuzsanna. Többek között kialakítottak 118 villatelket - amelyeken maximum négylakásos házak építhetők - és egy hathektáros, 108 nagyméretű apartmanház kialakítására alkalmas telket is, a golfpálya telkén pedig egy öthektárnyi területet, ahol szálloda építhető - írja a lap.  • Eladnék
  • Hírek