Birkózás: Lőrincz első a Golden Grand Prix-n

2011.07.10. 21:25

Lőrincz Tamás aranyérmet szerzett a 66 kg-osok között a Bakuban rendezett birkózó Golden Grand Prix-döntő vasárnapi, kötöttfogású versenynapján.

A magyar szövetség honlapja szerint az Európa-bajnok versenyző kiválóan birkózott, a nyolcaddöntőben és a negyeddöntőben is azeri birkózót győzött le, majd a négy között az orosz Adam Kurakot múlta felül két menetben. A fináléban az iráni Afsin Bjabangard volt az ellenfele, ám még menetet sem tudott nyerni ellene, így Lőrincz meggyőző teljesítménnyel lett a torna bajnoka.

A kötöttfogásúaknál még két magyar érem született: Deák Bárdos Mihály (120 kg) a fináléig jutott, míg a 2009-es világbajnok, s egyéves eltiltása után márciusban visszatért Kiss Balázs (96) harmadik lett.

A szabadfogású válogatott nagy része a Spanyol Nagydíjon versenyzett a hétvégén, s Gulyás István szakágvezető tájékoztatása szerint Hatos Gábor eredeti súlycsoportjánál eggyel feljebb, a 84 kg-os kategóriában első lett, míg Ligeti Dániel a harmadik helyen végzett a 120 kilósok között.