Magyar ejtőernyős ezüst a Katonai Világkupán

2011.07.28. 09:20

Ezüstéremmel tért haza szerdán a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja, amely az V. Nyári Katonai Világkupán vett részt Brazíliában.

A Katonai Hírügynökség tájékoztatása szerint a csapat célbaugrás kategóriában, 34 nemzet versenyzői közül lett második az olaszok mögött. Az együttesből valamennyien az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis katonái, és a Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sportegyesület tagjai.

Ruszin Romulusz ezredes, az egyesület elnöke elmondta: a csapat célbaugrásban a legjobb, amelynek lényege, hogy a versenyzőknek egy két cm-es célpontot kell megérinteniük a lábukkal a lehető legpontosabban.

A Katonai Világkupát a Nemzetközi Sport Tanács találta ki, és 1995-ben rendezték meg először, és négyévente mindig az olimpia előtti évben tartják. Az úgynevezett "katonai olimpia" programjában 19 sportág szerepel, s ezek jelentős része az ötkarikás játékok programjában is megtalálható, emellett katonai sportágak - például az ejtőernyőzés, a katonai, tengeri vagy légi öttusa - is szerepelnek. Idén 111 ország vett részt a viadalon.