Éremszerzés a cél az ifjúsági öttusa Eb-n

2011.08.01. 19:23

Érmeket vár a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) vezetése a szerdától Székesfehérváron sorra kerülő ifjúsági Európa-bajnokságon, amelyen húsz ország 58 férfi és 52 női versenyzője áll rajthoz. Az eseményen hétfői sajtótájékoztatóján Demeter József technikai igazgató beszélt arról, hogy mindenképpen dobogós helyezéseket vár a hazai indulóktól.

Az Alba Volán SC és Székesfehérvár Önkormányzata, a MÖSZ segítségével közösen rendezi a kontinensviadalt, melyen öt férf, és öt nő képviseli a magyar színeket.

A leányoknál Földházi Zsófia (KSI), Földházi Anita (KSI), és Zich Adrienn (Alba Öttusa SE) alkotják a csapatot, Józan Beáta (BHSE) egyéni indulóként versenyez, Hada Noémi (Alba Volán) pedig Horváth Norberttel alkot vegyesváltót. A férfiaknál Klis Krisztián (AV), Lukács Levente (AV), és Strobl Krisztián (AÖSE) eredménye számít a csapatversenyben is, Fröhlich Tamás (AV) az egyéni szereplő.

A vívást, úszást és kombinált számot tömörítő megmérettetésen hagyományos egyéni- és csapat-, valamint hagyományos- és vegyesváltó-versenyben viaskodnak a kontinens legjobb ifjú öttusázói.