Golf: Rózsa +7-tel zárt a German Junior Mastersen

2011.08.05. 17:11

Rózsa Csilla a három versenynap összesítésében elért +7 ütéses eredményével 16 lett a World Junior Golf Series németországi versenyén.

A Golfclub Heddesheim Gut Neuzenhofban augusztus 2-4 között, 45 lány és 85 fiú részvételével lezajlott viadalon Rózsa mellett még két magyar, a 2011-es bajnokok, Szurovszky Zsófia és Kővári Dániel vett részt a sok plusz hendikepes induló között. A 72 ütéses pályán a fiúknál a német Maximilian Mehles az első napon 66-ot, majd a másodikon 67-et játszott, vagyis 11 ütéssel volt par alatt, igaz, üldözője, a dán Victor Gebhard Østerby is –9 ütésen állt két nap után úgy, hogy a második napon megjátszotta a verseny legjobb eredményét 65-öt.

A zárónapon borult minden. A német fiú a korábbi –6 és –5 után a harmadik körben csak –2-t játszott, ami az összesítésben kevésnek bizonyult, hiszen Østerby újra megrázta magát és 67-et játszva -az összesítésben –14-es eredményével- egy ütéssel legyőzte a németet. A mezőny komolyságát mutatja, hogy az első 21 játékos mind par alatt teljesítette a három versenynapot. Kővári Dániel a második napon játszott par alatt és +5-tel a középmezőnyben zárta a versenyt.

A lányoknál a svéd Lynn Carlsson és az osztrák Maria Stuetz egyaránt 211-et ütve, vagyis –5-tel végzett az első helyen. Őket követte szinte a komplett német csapat, hiszen az első 15-be rajtuk kívül még egy svéd és két dél-afrikai jutott, a 16.-on Rózsa Csilla következett, aki az első napon nehezen tudott koncentrálni a borzasztó meleg miatt, így +5-tel zárt, a másodikon már csak +2-vel míg a harmadikon par-t játszott. A másik magyar lánynak, Szurovszky Zsófiának nem sikerült jól a verseny, egyetlen versenynapon sem sikerült 80 alatt játszania.

A WJGS következő fordulója, a US Championship az Egyesült Államokban lesz decemberben, Ponte Vedra Beach-en.